2012. szeptember 26., szerda

Az igazi quiche

Megláttam ezt a cikket, és meg akartam sütni ezt a receptet. Nem is halogattam sokáig. Igazi, tömény rokfortos quiche. Salátával ebédre nagyon is finom volt! Nem gépelem újra a receptet:

25 dkg liszt
fél ek só
15 dkg hideg vaj
3 ek olaj
5 ek hideg víz
85g rokfort
15 dkg natúr krémsajt
3 ek tejszín
2 tojás
só, bors, snidling

A lisztből, sóból, cukorból, vajból, olajból és vízből robotgéppel vagy gyors kézmozdulatokkal tésztát gyúrok. Becsomagolva egy órára a hűtőbe teszem. Kinyújtom, és kibélelek vele egy torta- vagy piteformát. 200 fokra előmelegített sütőben 4 percig sütöm, kiveszem, megszurkálom egy villával, majd további 4 percig sütöm. A villával összetört sajtokból, tojásból, tejszínből és fűszerekből homogén krémet keverek, a tésztára öntöm, a hőmérsékletet visszaveszem 180 fokra, és 25-30 percig sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése